Jadi MC Balapan Off Road

538 views

AnnouncerJadi MC Balapan Off Road aka Announcer.

TANYA: Sampurasun… Saumur nyunyuhun buuk, kakara muka website akang, meni pengalaman teh hade euy. Saya milu make imel batur, ngahaja hoyong terang ttg mc.

Kang sy sok jd mc balap motor, mobil, off road, jsb, naon we kumaha nu nitah, menurut akang model sy kumaha? Kadang2 jadi voice over di ph jkt, ari di bdg teu payu, teu apaleun, kumaha carana di bdg meh eksis ,walaupun katanya leutik duitna di bdg mah, tp asa teu hade mun teu apal kahayang urang bdg, cenah ukrn bdg jadi barometer indonesia, kumaha kang ? wan van hauw

Jawaban

Rampes…. Hatur nuhun akang tos nganjang ka website sim  kuring oge ka ieu kolom konsultasi (bae nya ku bahasa Sunda oge…)

1. Naha make imel batur, teu jentel ah… kumaha upami aya anu rek “ngorder” akang jadi MC, apan ka mana alamatna?

2. MC balap motor jsb eta teh sanes MC naminya, tapi ANNOUNCER saur urang Amrik mah.

Tah, tugas Announcer alias pemandu balap teh ngenalkeun para pebalap, naon wae nu bakal disaksikeun ku penonton, sponsor na saha wae, terus ngomentaran jalana balapan, biasana dibarengan ku komentator anu memprediksi atanapi menganalisis jalannya lomba.

“Kita saksikan! Pembalap nomor dua siap ngaliwatan pembalap nomor empat…. ya berhasil…!!!! Mulus sekali…. Ada komentar Kang Romel?” (misalna komentator balapnya teh sim kuring). Kitu nya, muhun, model akang teh ANNOUNCER namina, sanes MC ari kitu mah tugasna.

Kanggo “nyontek” announcer nu hade, perhatoskeun we kumaha announcer balap MotoGP atanapi F1 di TV. Tah, siga kitu announcer teh.

3. Kumaha sangkan eksis di Bandung… nya… kedah silaturahmi ka EO-EO di Bandung, janten penyiar heula di radio Bandung langkung sae. Sok jadi MC di hajatan dulur atanapi rerencangan heula, jst.

Leres pisan, penyiar dan MC Bandung mah harade pisan, jadi barometer Indonesia, wani diadu lah penyiar/MC bandung sareng nu di Jakarta atanapi di mana wae, duka upami sareung MC di sorga mah.. he he… Nuhun kang, mogia katampi waleran sim kuring.

NB: Pembaca budiman, yang gak ngerti Sunda, tanya deh sama yang ngerti ya, biar diterjemahin.*

MC MC Balapan MC Off Road Teknik MC

Related Post

Leave a reply